Jenna Ortega: Alles wat u moet weten over de Wednesday Star (2024)

LOS ANGELES, CALIFORNIË - NOVEMBER 13: Jenna Ortega poseert in de IMDb exclusieve portretstudio bij de Critics Choice Association 2e jaarlijkse viering van Latino Cinema & Television op Fairmont Century Plaza op 13 november 2022 in Los Angeles, Californië. (Foto door Vivien Killilea/Getty Images voor IMDb)Vivien Killilea/Getty Images

Als je aan het bingewatchen bent geweest Netflixen serie Woensdag sinds de release in november ben je al goed bekend met Jenna Ortega - onze eigen moderne Wednesday Addams en de nieuwste cultacteur op onze radar.

De 20-jarige ster heeft misschien extra bekendheid gekregen in de nieuwste show die je gezien moet hebben op Netflix, maar ze zit al in de biz sinds ze een kindacteur was en was de hoofdpersoon in Disney's Vast in het midden toen ze net 12 was.

Lees verder

De make-up van Wednesday Addams is trending op TikTok - hier is hoe het te doen

Gothic glamour? Ja graag

Door Laura Hampson

Jenna Ortega: Alles wat u moet weten over de Wednesday Star (1)

Tegenwoordig heeft ze tientallen miljoenen Instagram-volgers en gemaakt De Hollywood-reporter'Rising Stars'

lijst voor 2022 – met nog veel meer spannende rollen in de pijplijn (waaronder een andere in de Schreeuw horrorfranchise). Dus wat weten we nog meer over Jenna Ortega? Lees verder om erachter te komen:

Jenna Ortega is 20 jaar oud

Vanaf 2022 is Jenna 20 - ze werd geboren op 27 september 2002 (dus ja, ze is een weegschaal).

Ze werd geboren in Californië en heeft Mexicaanse en Puerto Ricaanse afkomst

Jenna werd geboren in de Coachella-vallei in Zuid-Californië. Ze is van Mexicaanse en Puerto Ricaanse afkomst - haar vader is Mexicaans en haar moeder is Mexicaans en Puerto Ricaans. In 2016 vertelde ze over haar erfgoed in een essay voor POPSUIKER, beschrijft zichzelf als: "75 procent Mexicaans en 25 procent Puerto Ricaans", en toevoegend: "Mijn overgrootmoeder van moeders kant migreerde van een kleine boerderij in de buurt van Sinaloa, Mexico. Ze kwam als illegale immigrant naar de Verenigde Staten in de hoop een beter leven op te bouwen voor haar vier dochters.”

Van haar Puerto Ricaanse familie zei ze dat haar grootvader van moederskant 'werd geboren in Puerto Rico, met zijn gezin naar New York verhuisde... en vervolgens naar Californië verhuisde'.

Spreken tegen Elle, onthulde Jenna dat haar afkomst een van de belangrijkste redenen was waarom ze de rol op zich nam Woensdag. "Ik was niet van plan om weer tv te gaan doen, maar een groot deel van de reden waarom ik ja zei, is vanwege de representatiefactor", zei ze. "Ik ken het gevoel van opgroeien en me niet kunnen verhouden tot de mensen op het scherm of mezelf nooit echt zien... Wednesday is zo'n iconisch personage en zo'n badass. Het is heel belangrijk dat haar geschiedenis als jonge Latina voor het eerst werd getoond - het erfgoed wordt als normaal getoond. Het is leuk dat er hints en details van haar afkomst zijn, maar het is niet overweldigend. Zo hoort het leven te zijn.”

Lees verder

Jij seizoen 4: de eerste trailer is eindelijk hier, en het lijkt erop dat Joe zijn gelijke ontmoet terwijl een rivaliserende moordenaar in opstand komt in Londen

"Heartbreak is altijd een katalysator voor een nieuwe weg."

Door Charly Ross, Ali Pantony En Jabeen Waheed

Jenna Ortega: Alles wat u moet weten over de Wednesday Star (2)

Jenna Ortega heeft vijf broers en zussen

Jenna had vijf broers en zussen - zij was de vierde geboren. Haar broers en zussen heten Isaac, Mariah, Mia, Aaliyah en Markus (van wie de laatste een tweeling is).

Jenna's moeder, Natalie, deelt vaak lieve foto's van het gezin op Instagram.

Jenna is goed bevriend met Olivia Rodrigo

De twee voormalige Disney-sterren zijn in het echte leven goede vrienden! Ze hebben elkaar eerder ontmoet in de comedyserie van Disney Channel Bizaraardvarken toen ze 16 en 15 waren, verraste Jenna Olivia door haar de prijs voor beste muziekdocumentaire uit te reiken tijdens de MTV Movie & TV Awards 2022.

Dan, Olivia interviewde Jenna voor Het gezicht in november 2022, waarin ze onthulden dat ze al tien jaar goede vrienden waren.

Jenna Ortega had ook grote rollen in Jane de Maagd En Jij

Woensdag is niet de enige fan-favoriete serie waarin Jenna een rol heeft gespeeld. Je hebt je misschien niet gerealiseerd dat ze Young Jane speelde in de satire-komedie van telenovela Jane de Maagd - en ze was ook enorm schattig.

Ze tweette over de seriefinale in 2019: 'Ik kan nog steeds niet geloven dat Jane the Virgin klaar is met rennen. Om van begin tot eind deel uit te maken van dit prachtige verhaal en te werken met degenen naar wie ik opkijk, is een van de grootste zegeningen geweest. Voor altijd dankbaar voor de cast/crew en ofc, Jane Gloriana Villanueva.”

Daar houdt het niet op, want misschien herken je Jenna ook van een andere cult-Netflix-show - niemand minder dan de griezelige Jij, met Penn Badgley in de hoofdrol.

Jenna speelde tiener Ellie Alves in serie 2 van de show.

JIJBeth Dubber/Netflix

Jenna Ortega is een moderne Scream Queen

Jenna komt voor in tal van horrorfilms. Als onderdeel van het moderne Schreeuw franchise, ze speelt Tara Carpenter en zal haar rol in de zesde film opnieuw spelen.

Ze speelde ook mee X, De oppas: Killer Queen En Verraderlijk 2. Tijdens haar interview met Olivia Rodrigo voor Het gezicht, legde ze uit waarom ze zich aangetrokken voelt tot de donkere genres. "Ik hou van dingen die een beetje onaangenaam zijn, dingen die, als je beter kijkt, echt niet zo mooi zijn", zei ze. “Ik hou van dingen die verontrustend zijn. Ze zijn interessant en er zijn zoveel routes en variaties op het vertellen van verhalen die je met dat soort dingen kunt doen. Om een ​​personage te spelen dat zich altijd in een slachtofferpositie bevindt, is het ook een leuke uitdaging voor mij om ze een persoonlijkheid te geven waardoor ze van elkaar verschillen.

Lees verder

Jenna Ortega verkleed als een gothic bruid voor Woensdagpremière van de zwarte loper

Het geeft Dracula's bruiloft.

Door Hanna Lustig

Jenna Ortega: Alles wat u moet weten over de Wednesday Star (3)

Jenna knipte een pony voor haar rol in Woensdag

Zij zei Elle: "Voor Woensdag, deden we haar- en make-uptests bij Tim [Burton] thuis, en op een gegeven moment probeerden we een clip-on pony. Tim vond het erg leuk, maar er was gewoon iets mis mee. Dus ik keek naar de kapper en vroeg: 'Wil je gewoon een pony knippen?' Ik had echt geluk, want we zaten over alles op dezelfde golflengte. Het was leuk om deze versie van woensdag te doen, en ik heb de pony behouden. Er is iets met een pony dat zo op mezelf lijkt. Ik geef niets om het extra werk dat erin zit. Ik ga een stap verder voor deze pony.

Woensdag. Jenna Ortega als Wednesday Addams in Wednesday. Kr. Matthias Clamer/Netflix © 2022MATTHIAS CLAMER/NETFLIX

Jenna is eerlijk geweest over haar puistjes en acne

Dat vertelde ook de Neutrogena-ambassadeur Elle: “Ik maak veel horrorfilms en mijn huid kan niet tegen toneelbloed. Ik heb elke keer instant puistjes. Daarom begon ik meer te doen dan het absolute minimum door mijn gezicht te wassen en gehydrateerd te blijven. ik gebruik de Neutrogena hardnekkige textuur dagelijkse reiniger, omdat het me een diepere reiniging geeft terwijl het toch zacht is voor mijn huid. Het verwijdert al het podiumvuil en olie, en ik weet dat mijn huid er echt van houdt. En ik gebruik elke dag zonnebrandcrème.”

Jenna Ortega: Alles wat u moet weten over de Wednesday Star (2024)

FAQs

What line did Jenna Ortega refuse to say as Wednesday? ›

In an interview we learned that Jenna Ortega objected to a line Wednesday was supposed to say about the black dress. Do you want her (and the cast in general) to have more influence on their dialogues in season 2? Fyi, the line Jenna refused to say was: “Oh my god, I'm freaking out over a dress.

How much was Jenna Ortega paid for Wednesday season 1? ›

1. Jenna Ortega - Rs 29 Lakh Per Episode. According to reports, Jenna Ortega received an incredible $35,000 per episode in season 1 of the popular Netflix horror-comedy series to play Wednesday Adams. In addition, Ortega portrays Wednesday's deceased 1600s ancestor Goody Addams, whom she encounters in flashbacks.

Is Wednesday good or cringe? ›

Painfully cringe, many times predictable. All the goth stuff you can think of, it's here, but presented in a way that is, like I said, cringe.

Did Jenna Ortega cry in Wednesday? ›

"It's the first and only time Wednesday cries," Ortega explained. "And I went to reach out my hand to him, and he pet my hand, like he was comforting me. And I actually started crying. Like, I restarted the line because it actually made me sad.

Does Wednesday love Tyler? ›

Tyler Galpin is the son of the town's sheriff, who hates all these supernatural individuals in Jericho. Wednesday does warm to him, though, as he seems caring, selfless and interested in helping her flee the place. In time, though, she does realize she's self-centered and might not be best-suited for the young barista.

Does Jenna Ortega regret the Wednesday dance? ›

The star revealed that she actually had some regrets about her viral dance moves in the Tim Burton-produced series, noting how she stayed awake at night thinking how she could've done them differently. Ortega did, however, go on to share her appreciation for the love shown for the sequence and shock at its popularity.

Does Jenna Ortega smile in Wednesday? ›

Wednesday Bloopers | Jenna Ortega | Wednesday Addams might not smile, but Jenna Ortega certainly does 🤩 | By NetflixFacebook.

Who is the highest paid actor in Wednesday? ›

The research revealed that Jenna Ortega, who plays Wednesday Addams, is the highest-earning star from the new Netflix horror comedy hit series.

Did Jenna Ortega train for Wednesday? ›

To prepare for the role, Ortega says she attended fencing and cello lessons twice a week and practiced walking as Wednesday, saying she wanted the character to be "specific and certain and assertive."

Where was Wednesday filmed? ›

Wednesday is set in Jericho, Vermont. And that's a real place! But for Netflix's Wednesday, Tim Burton and the production crew decided to rebuild the entire town at the Bucharest Film Studios of Buftea.

What did Jenna say about Wednesday? ›

"Everything that [Wednesday] does, everything that I had to play, does not make sense for her character at all," according to Ortega. "Her being in a love triangle made no sense." The remarks prompted mixed reactions, with some fans commending Ortega's perspective.

What quote did Jenna Ortega say? ›

Jenna Ortega Quotes

Be patient with a broken heart. Faith is unique to each person, but it provides a great connection to the world and the universe around us. Faith is not necessarily the same as religion, although they're often used interchangeably.

What did Jenna Ortega learn to do for Wednesday? ›

Ortega learned how to play the cello to more authentically portray the multi-talented Wednesday. Her cello training began roughly two months before shooting began, and Ortega had no prior experience with the instrument.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5956

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.